De exponentieel groeiende impact van digitale technologieën op businessmodellen, bedrijfsprocessen en competenties van medewerkers leidt in toenemende mate tot vraagstukken bij organisaties hoe te anticiperen op deze Digitale Transformatie

Als gevolg van de disruptieve aard van digitale, technologische en fysische ontwikkelingen ontstaat een ‘gap’ tussen wat consumenten willen aan producten, diensten en wat organisaties hen te bieden hebben. Deze ‘consumerization’ vereist dus dat organisaties capaciteiten ontwikkelen waarmee ze beter in staat zijn om aan te sluiten op door de consument gestuurde vraag. Dat betekent voor dat ze beter en sneller toekomstige digitale- en technologische evoluties moeten integreren in bestaande organisatieprocessen. 

Veel organisaties hebben Digitale Transformatie wel op hun agenda staan, maar zien nog niet dat het een fundamentele systeemverandering betreft waarbij bestaande concepten als concurrentie, de scheiding tussen privaat en publiek, het vervangen van de mens door intelligente robots enz. ter discussie komen te staan. Die fundamentele en snelle veranderingen vragen om een andere organisatiestrategie; een nieuwe manier van denken en waarbij naar de consumentenbehoefte wordt gekeken, daarvoor geschikte technologieën en een daarop aansluitend businessmodel.

Op donderdag 27 september organiseert House of Entrepreneurship een Innovatie Talk over dit thema, waarbij Prof. Dr. Bob de Wit de deelnemers meeneemt in de ontwikkelingen rondom Digitale Transformatie en de gevolgen daarvan voor bestaande organisatiesBob de Wit is als hoogleraar Strategisch Leiderschap verbonden aan Nyenrode Business Universiteit, is directeur van het Rotterdamse strategie adviesbureau Strategy Worksen is auteur van de internationaal vermaarde boeken ‘Strategy’ en ‘Strategy Synthesis’.

Het programma voor deze I-Talk is als volgt:

16.00 – 16.15: Opening en welkom door Jessica van den Bosch

16.15 – 17.30: Lezing Bob de Wit

17.30 – 18.00: Pauze met broodje en soep

18.00 – 19.15: Vervolg lezing Bob de Wit

19.15 – 20.00: Afsluiting door Kees van den Bosch

De lezing vindt plaats in NH Hoteles Utrecht, Jaarbeursplein 24, gelegen naast Utrecht CS). Deelname aan deze Innovatie Talk kost €300,-- (ex BTW). Alumni van het IM&B ontvangen €25,-- korting en betalen derhalve €275 (ex BTW).

Aanmelden? Neem contact met ons op via de contact button! Gezien het beperkt aantal plaatsen geschiedt inschrijving op volgorde van binnenkomst.